TRAWENMOOR produktams - vieną perki, antras dovanų!

Facets
Image
Slapalas

Šlapalas - veiksminga kosmetikos produktų sudedamoji dalis

Šlapalas yra natūraliai žmogaus organizme randama medžiaga, kuri kosmetikos pramonėje naudojama įvairiais tikslais. Šlapalas tapo populiaria daugelio grožio produktų sudedamąja dalimi, nes atlieka daug funkcijų, kurių reikia grožio puoselėjimui - nuo drėkinimo iki šveitimo. 

Šlapalą sutinkame tiek veido priežiūros priemonėse, tiek kūno priežiūros priemonėse bei plaukų priežiūros priemonėse. Šiame straipsnyje panagrinėsime šlapalo savybes ir tai, kaip jis gali būti naudojamas odos sveikatai ir išvaizdai pagerinti.

Kas yra šlapalas?

Šlapalas yra paprastas junginys, sudarytas iš anglies, azoto, deguonies ir vandenilio. Galite sutikti ir kitokius šios medžiagos pavadinimus - tai karbamidas, urėja ar anglies rūgšties diamidas. Jis natūraliai gaminasi organizme, yra žmogaus ir daugumos žinduolių gyvūnų baltymų apykaitos galutinis produktas. Gaminasi kepenyse, randamas kraujyje, raumenyse ir kituose audiniuose, seilėse, limfoje, motinos piene. Šlapalas reguliuoja vandens apykaitą organizme, audinių hidrataciją. Šalinamas pro inkstus ir prakaito liaukas. Sutrikus inkstų funkcijai ir skylant audinių baltymams karbamido daugėja kraujyje, taip gali išsivystyti liga, vadinama uremija, dirbant sunkų fizinį darbą, sergant cukriniu diabetu, karščiuojant – jo kiekis didėja šlapime.

 

Kokiomis savybėmis pasižymi šlapalas?

Drėkinamosios šlapalo savybės

Šlapalas yra natūralus drėkinamasis faktorius (NMF), t. y. padeda pritraukti ir išlaikyti vandenį odoje. Todėl jis gali padėti drėkinti ir minkštinti sausą, šiurkščią ar pleiskanojančią odą, nes šlapalas pasižymi keratolitinėmis savybėmis, t. y. gali padėti suminkštinti ir suardyti šiurkščią, pleiskanojančią ar suragėjusią odą. Plačiau apie odos drėkinimą skaitykite čia.

 

Keratolitinės šlapalo savybės

Dėl keratolitinių šlapalo savybių jis yra idealus ingredientas kosmetikos priemonėms, skirtoms šiurkščiai, pleiskanojančiai odai. Suardydamas ryšius tarp negyvų odos ląstelių, šlapalas gali padėti suminkštinti ir pašalinti kietą, šerpetojančią odą. Dėl to jis yra naudinga kremų ir losjonų, kuriais gydomos tokios ligos kaip egzema, psoriazė ir keratozė, sudedamoji dalis. 

 

Šveičiamosios šlapalo savybės

Didesnės koncentracijos šlapalas taip pat gali padėti švelniai nušveisti odą. Produktai, kurių sudėtyje yra didesnės šlapalo koncentracijos, pavyzdžiui, kūno šveitikliai ar veido šveitikliai, padeda pašalinti negyvas odos ląsteles ir odą padaryti lygesnę bei sveikesnę. Plačiau apie odos šveitimą skaitykite čia.

 

Šlapalo savybės prieš senėjimą

Įrodyta, kad šlapalas turi odos senėjimą stabdantį poveikį, nes padeda skatinti kolageno gamybą ir didinti odos elastingumą. Kolagenas yra baltymas, suteikiantis odai struktūrą ir tvirtumą, o su amžiumi kolageno gamyba natūraliai mažėja. Skatindamas kolageno gamybą, šlapalas gali padėti išlaikyti jaunatvišką ir gyvybingą odos išvaizdą.
Daugiau apie tai kas yra kolagenas informacijos rasite čia.

 

Apibendrinant galima teigti, kad šlapalas yra universalus ir veiksmingas kosmetikos ingredientas, turintis daug naudos odai. Šlapalas gali padėti pagerinti odos sveikatą ir išvaizdą - nuo drėkinimo iki šveitimo ir senėjimo stabdymo. Daugiau apie tai kas yra odos sveikata rasite šiame tinklaraščio įraše. Renkantis kosmetikos gaminius, kurių sudėtyje yra šlapalo, svarbu atsižvelgti į savo odos tipą ir konkrečią naudą, kurios siekiate, kad užtikrintumėte, jog naudosite jūsų poreikius atitinkantį gaminį. Plačiau apie tai kokie būna odos tipai skaitykite čia.

Prekė pridėta

Kiekis: Kaina:
Apmokėti